Enamus orienteerumisrahvast liigub lähipäevil Soome orienteerujate “jõuludele” – Jukola. Kahjuks mina nende seas ei ole. Kurgu allergia probleem hakkas mõned nädalad tagasi aina süvenema ning allergiarohi enam nii palju paremaks asja ei teinud. Hakkasin taaskord erinevaid arste läbi käima. Esiteks tehti täpsemad allergiaanalüüsid, kuid taaskord mingit allergiat välja ei tulnud. Ka erinevad vereanalüüsid olid suures osas korras. Probleemi sisu hakkas selguma peale spordiarsti visiiti, kes kahtlustas väiksemat mandlipõletikku. Plaan oli minna kurguarsti visiidile, kuid asjad võtsid tõsisema pöörde juba enne kui jõudsin visiidi aja panna. Eelmisel pühapäeval tõusis üsna kiirelt palavik ning järgmine päev perearstikeskuse valvearsti juures selgus tõde. Äge kurgumandli põletik ehk angiin. Kirjutati välja nädal aega antibiootikumi kuur. Seega sai mu kevadhooaeg enne suurt Jukola kulminatsiooni juba lõpu, õnneks on EM-ni veel 2 kuud aega ehk jõuab taas vormi jõuda. Loodetavasti antibiootikumid aitavad ning saab kurgu korda, samas on väga kurb kolmas kord järjest haiguse tõttu Jukolast eemale jääda. Viimati sain Jukolal osaleda aastal 2018.
Lühikesed kokkuvõtted ka viimastest hiliskevadistest võistlustest:

Sell Games 21-22.05

Peale baltikaid sai üks nädalavahetus veidi pingevabamalt võistelda. Ees ootas SELL tudengimängude lühirada ja teade. Kuna kurguteema ikka veidi mõjutas, siis lühirajal päris maksimumi välja ei pannud. Samas jooksin tehniliselt puhtalt ning tasuks hõbe, vaid 12 sekundi kaotusega Valters Reneslacisele. Järgmine päev ootas ees teade, kus jooksime järjestuses Kustu, mina, Hando. Eelmise päeva tulemusi vaadates oli näha, et on šanssi ka võidu peale joosta ning põhivastased on Riia Tehnikaülikoolist (Pauls Alberings, Valters Reneslacis, Matiss Slikšjanis). Esimesest vahetusest tulid Pauls ja Kustu koos ja seega saime Valtersiga koos ka rajale. Teadsin, et pean hajutuses proovima eest ära joosta, kuna Matiss on viimases vahetuses Handost tugevam. Esimese kolmandiku rajast jooksime Valtersiga külg külje kõrval. Edasi ühel teevaliku etapil valisin selge mööda teed ringijooksu, Valters läks otse suruma. Sain nii umbes minutilise vahe temaga sisse ning ülejäänud rada puhtalt joostes oli vahe finišis juba pea kolm minutit. Hando andis viimases vahetuses küll natuke aega ära, kuid minutilise eduga võtsime siiski võidu Riia Tehnikaülikooli ees.

Võtjatena finišis

Auhinnaks sai kooki 😀

Hämeen Rastiviesti 28.05

Nädal enne eestikaid sai kiirelt Soomes vormi näitamas käidud. Eesmärk oli kindlustada koht Jukolaks HS-i teises tiimis. Jooksin esimest vahetust. Jooks ise oli üsna puhas, kuid kurgu tõttu ei suutnud päris maksimumi välja panna. Samuti oli lihasmälust veidi kadunud kuidas kiiresti Soome kivistel maastikel joosta.

Koht 27 ja kaotus 3:21

EMV lühi ja teade Korelas

Korelas ootas ees väga kiire maastik, mis soosis füüsiliselt tugevamaid. Lühirajal jooksin oma võimete piiril, natuke kobistasin, kuid suures laastus oli jooks soliidne.

Lühiraja tulemused, gps: https://sportrec.eu/ui/#1h994qk

Teates jooksin taas esimest vahetust. Eesmärk oli tulla vähemalt liidergrupis. Raja alguses läbi raba minek kukutas mind kohe grupi lõppu, kuid siis hakkasid lühemad hajutused mind soosima ning püüdsin grupi liidri Jaagupi kinni. Peale Jaagupi viga 8. punktiga sain liidripositsiooni endale. Jooksin enda arust uhkes üksinduses, kuid tegelikult olin koguaeg tagaajate vaateväljas. Raja lõpus tegin väikse vea 16. punktiga ning Raiko sai mu kätte. Edasi jooksime koos. Raiko jalg oli terav ning olin valmis talle andma vahetuse võidu. Viimase punktiga kaldusime aga me mõlemad liiga vasakule, ma märkasin seda enne Raikot ning napsasin vahetuse võidu ikkagi endale. Seljatagant tuli poole minuti sees veel 4 meest.

Teises vahetuses suutis Kaarel Zernant teisi konkurente peale Võru oma selja taga hoida ning viimases vahetuses vormistas Kenny Ilvesele hõbemedali. Hea töö 👍.

Teate tulemused. Teate gps: https://sportrec.eu/ui/#1h9953m. Mingil põhjusel on mu gps viibega ning näitab nagu ma oleks oleks grupi taga olnud. Tegelikult juhtisin gruppi.
Postituse tunnuspildil on hõbedane OK Ilvese tiim EMV teates finšisse tulemas.
Categories: Määratlemata

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga