Tiomilalt sai käidud ning ka kohe tagasi tuldud. Peale seda oli orienteerumisvõistlustest kahenädalane paus, kui sai käidud Otepääl oma kooli poisse Koolinoorte Maailmameistrivõistlustel toetamas ning sai käidud ka Vabariiklikul Geograafiaolümpiaadil. Peale seda algas orienteerumispidu taas pihta. Mai lõppu mahtusid nädalase vahega nii Eesti Meistrivõistlused kui ka Balti Meistrivõistlused.

Tiomila toimus seekord Lõuna-Rootsis Östra-Göinge maakonnas Glimåkra linnas. Seal samas lähedal toimus ka 2017. aasta Baltic Junior Cup. Enam-vähem oli ettekujutus olemas, mis ees ootab. Kuna võistlus toimus nii lõunas, siis pääses pikast laevasõidust ning sai mindud lennukiga Kopenhaagenisse ja sealt kahetunnise autosõiduga kohale.
Laupäeval sai käidud treeningmaastikul ning tunne oli hea. Paar tundi hiljem sain teada, et pean võistkonnakaaslase haigestumise tõttu jooksma 9. vahetuse asemel 6-t. Kuigi mul oli lamp kaasas, siis ei olnud varasemalt öistele treeningutele just suurt rõhku pannud, sest pidin jooksma päevast 9-t vahetust. Metsa sain kolme ajal öösel. Proovisin hoida asja kontrolli all ja suuri vigu vätida. Suuri vigu ma ka vältisin ning tõstsin tiimi 6-e koha võrra. Võin öelda, et tegu oli ühe parima öise orienteerumisega see kevad. Vahetuse koht: 59. aeg: 1:17:33 +18:01 Nüüd tuleb kiirust tõsta ning proovida ka siis asi kontrolli all hoida. Kaotus vahetuse võitjale kogunes seekord natuke liiga palju. Helsingin Suunnistajat 2 lõpetas lõpuks 57-l kohal, mis on klubi teise tiimi läbi ajaloo parim tulemus.

10Mila 6.vahetus, gps teekonnaga. (peale klõpsates näeb suuremalt)

2 nädalat võistlusteta
Tiomilalt tagasi tulles oli kohe minek Otepääle Koolinoorte Maailmameistrivõistlustele, kus olin Tallinna Reaalkooli poiste abitreener. Lisaks sain ka ise treenida tõusuderohketel Otepää maastikel.
Tagasi Tallinnas olles osalesin Kohila Pikamaajooksusarja raames toimunud 3000m jooksul, kus jooksin välja uue isikliku rekordi 9:56,7.

Nädala lõpus ootas ees Geograafiolümpiaadi Vabariiklik voor(lõppvoor) Viimsis. Geograafiaolümpiaad on minu jaoks olnud akadeemilise aasta tippsündmus. Lõppvoorust olen ma välja jäänud ainult 7. ja 10. klassis. 8.klassis suutsin lõppvooru lausa võita ja 9.klassis sain III järgu diplomi. See aasta kohalisi eesmärke ei pannud, eesmärgiks oli ülesanded lahendada nii, et nende eest saaks võimalikult palju punkte.
Esimene päev oli maastikuvoor, mille järel jagasin esimest kohta. Teine päev oli teooriavoor, mille tulemus andis mulle lõppkokkuvõtteks kolmanda koha(II järk). Sellega sain ma rahvusvaheliste olümpiaadide võistkonda. Ees ootab juuni teises pooles sõit Kaliningradi Balti Geograafiaolümpiaadile ja augusti alguses sõit Hong Kongi Rahvusvahelisele Geograafiaolümpiaadile.

Geograafid Muuga Kabelikivi uurimas

Taas orienteeruma
Akadeemilisest edust võlutuna oli taas aeg panna jalga orienteerumisnaelikud ning minna metsa. Ees ootasid Eesti ja Balti meistrivõistlused.

EMV lühirada M20 teekonnaga

Eesti meistrivõistlustel oli kavas lühirada ja päev hiljem põhiklasside teade. Maastikuks 2017. aasta maailma parimaks rajaks/kaardiks valitud Elva-Vitipalu. Ees ootasid tehniliselt nõudlikud rajad, mistõttu oli tavapärase 1:10 000 mõõtkava asemel kasutusel lausa 1:7500. Suutsin suuri vigu vältida ning võtta lühirajalt võidu. Üllatusliku teise koha sai rohkem jooksjana tuntud Karel-Sander Kljuzin. Kahju muidugi, et tiitlivõistluste koondisesse ta enam ei kandideeri.

Teate läbijooksul ennast jahutamas.

Põhiklassiteates jooksin Rjaba ja Alexi järel kolmandat vahetust. Rjaba tuli esimesest vahetusest liidrina. Alex, teises vahetuses, andis natuke aega ära, aga hoidis meid endiselt mängus. Sain rajale kuuendana veidi üle minuti kolmandast. Tegin korraliku jooksu ja lootsin hakata ees olevaid tiime vaikselt nägema. Minu kahjuks liikusid nad minuga enam-vähem samas tempos(v.a Võru, kellest möödusin juba esimesse punkti minnes). Neljandal kohal jooksnud Peeter Pihl(Tammed) tegi täpselt enne vaatepunkti viga ning oleksin ta peaaegu nägemisulatusse saanud. Kahjuks tegin ka ise seal viga(1min) ning Tammed jäid kätte saamata. Finisheerisin 5. kohal, minut neljandast ja 2:02 pronksist hiljem. Hõbedast jäi omakorda 3 minutit lahutama. SRD jaoks oli see igal juhul korda läinud võistlus. 5.koht on SRD-le läbi aegade parim tulemus.

Balti MV
Nädala pärast ootasid ees juba Balti meistrivõistlused Rõuges. Maastikuks oli taaskord 2017. aasta MM-i maastik, ehk oodata oli taaskord tehniliselt nõudlikke radu.

Balti MV tavaraja kaart teekonnaga

Tavarada
Startisin eelviimasena. Alustasin kiirelt ja täpselt. Neljandas punktis oli mul juba 47s edu teise koha ees. 5.punkti minnes kaotasin mõned sekundid, aga olin endiselt 33s teisest kohast ees. 6.punkt oli tehniline. Nägin, et on oht viga teha ning läksin üsnagi kindla peale. 50m enne punkti jätsin kompassi vaatamata ja kallutasin end tahtmatult vasakule paralleelolukorda. Ei tabanud kohe ära ka, et kus olen ja tuli üle minutine viga. Kaotasin oma edu ja olin nüüd ise tagaajaja rollis, 41s liidrist taga. Panin tempo peale ja õnneks koperdas ka liider järgmise paari punktiga, nii et 9-ks punktiks oli meie vahe kahanenud 5s peale. Edasi saatis mind taas ebaõnn. 9.-st punktist väljudes astusin oksa läbi naeliku. Algul tundus, et kannatab joosta, aga peale 10. punkti otsustasin peatuda ja oksa välja tõmmata. Naeliku ära võtmise ja tagasi paneku peale kulus ~1min, aga kuna ma ei olnud täpselt kindel kus ma antud hetkel olin, siis suutsin üle minuti viga kohe otsa teha. 11. etapiga kaotasin juurde 2:22. Edasi sain rütmi vaikselt tagasi ja proovisin päästa, mis päästa andis, aga lõpuks jäi mind kullast lahutama 2:47 ning sain hõbeda. Võitis lätlane Ilgvars Caune. Pronksi sai juba 10:27 kaotusega leedukas Pranas Geramanvičius

Balti MV tavarada autasustamine.

Teade

Balti MV teade gps teekonnaga

Teadet jooksime järjestuses Andres, Hando, mina. Andres ja Hando tegid oma töö ära ning ma sain metsa 6. kohal. Teadsin, et kõva jooksuga on medal võimalik ja vajutasin gaasi põhja. Suutsin hoida kõike kontrolli all ning raja lõpuosas jõudsin pronksil olevale Valgevene jooksjale järele. Ei hakanud asja lõpu peale jätma ning panin oma tugevuse kohe maksma. Rohkem kedagi püüda ei olnud. Jooksin välja päeva parima aja ning tõin meeskonna kolmandana üle finišijoone.
Balti MV-lt seega kaks medalit – hõbe ja pronks, kuld jäi seekord saamata.

Tüdrukute pärjategemise oskustes on näha selget arengut. Rõõmsad pronksiomanikud.
Avapilt tehtud Balti MV tavaraja stardis (Pildi klõpsutas: Sander Lembra / [MiD7] Production)
Categories: Määratlemata

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga