Kokkuvõte talvest ning suvise hooaja algus.

Nagu sügisel EOL Üldkogu pressikonverentsil sai välja öeldud, siis see aasta on põhirõhk suvel. Kuigi ma tegin kaasa ka talvise suusaorienteerumise hooaja, siis kõik talvised arendavad trennid said tehtud joostes. Tänu sellele on tulnud kevadel jooksmisele üleminek palju kergemalt. Talvine suusavorm muidugi kannatas selle tõttu.

Nüüd väike tagasivaade talvisele hooajale.

Lumepuudust see aasta ei olnud

Hooaeg algas jaanuari teisel nädalal Mammastes Põlva MV-ga. Sprint ja lühirada meeste põhiklassis. Sprint ebaõnnestus, aga lühirajal tegin oma ära.
Olin Nauris Raize järel teine(parim eestlane). Edasi tuli kohe EMV sprint ja sprinditeade. Sprindis tuli M20 klassis kuld. Sprinditeates sõitsin Nastjaga. Tegin küll head sõidud, aga lõpuks medal jäi ainult paarikümne sekundi kaugusele.

EMV sprindi rada – üks selle hooaja tehnilisemaid sprinte


Kolmas nädalalõpp võistluseid viis juba Lätti Põhjamaade meistrivõistlustele. Esmakordselt osales Eesti nendel võistlustel täiskoondisega. Minu jaoks oli parim tulemus esimesel päeval saavutatud sprindi 5-s koht. Peale seda korjasin endale külge kerge külmetuse ning teistel päevadel kõrgete kohtade peale enam ei sõitnud. Pärast seda sai kaheks nädalaks võistlustest puhkust.

Õnnelikud hõbemedali omanikud
(Atte Ikola, Ville Mannonen, Kaarel Vesilind)

Uus võistluste plokk algas veebruari keskel Soomes – Soome MV lühirada ja teade. Kõige õnnestunumad stardid see talv. Nii füüsiliselt, kui tehniliselt nõudlikul lühirajal tegin hea sõidu ning tulin neljandaks, u 30s kolmandast kohast. Teates sõitsin ankruvahetust oma Soome klubi Helsingin Suunnistajat võistkonnas. Rajale sain neljandana ning tagant tuli kohe järgi(13s vahe) eelmise päeva hõbe Aaro Aho. Tal oli kohe kiirem hajutus, mistõttu me olime peale esimest punkti koos. Suht-koht koos me sõitsime ka kogu ülejäänud raja. Huvitav lõpplahendus tuli eelviimase etapiga, kus Aaro läks veale, andes minule võimaluse temast mööduda. Temast ma ka möödusin ning tõin oma tiimi kolmandana üle finišijoone. Finišis selgus, et teise koha võistkond oli jätnud ühe punkti vahele ehk me tõusime lõpuks TEISEKS. Kusjuures ma sõitsin välja ka päeva parima aja.
Nädal hiljem toimusid vägagi jäistes oludes EMV lühirada ja tavarada. Lühirada oli üsna kohutav, tegin raja alguses 2min viga ja murdsin raja lõpuosas kepi, aga kuidagi suutsin ikkagi EMV arvestuses võita. Tavarajal tegin hea sõidu ning noppisin selle hooaja kolmanda EMV kuldmedali. Edasi juba universiaadile.

Taliuniversiaad Krasnoyarskis

Sandriga on alati lõbus

Universiaad on põhimõtteliselt üliõpilaste olümpia. Palju erinevaid spordialasid, kõik sportlased elavad koos n-ö universiaadiküllas, võistluste juurde käib suur show ja muidugi väga range turvakontroll. Nagu venelastele kombeks, siis oli kõik korraldatud väga uhkelt. Mõned näited: võistlused avas president Putin isiklikult, lennujaama oli kohale toodud päris satelliit, absoluutselt kõik Krasnoyarski(see on suur linn) reklaamplakatid promosid universiaadi ja lisaks veel ligi 10 spordiareeni ja universiaadiküla, mis olid ehitatud just selle võistluse jaoks. Ürituse eelarve oli ikkagi üle miljardi dollari. Suusaorienteerumine oli taliuniversiaadi kavas esmakordselt. Ilma liiga paljudesse detailidesse süüvimata oli tegu kõige vägevamalt korraldatud võistlusega, kus ma kunagi käinud olen. Tulemused ise jäid seekord kogu melu taustal keskpäraseks.

Suusa(o)tingimused olid Rootsis ideaalsed.

Talvise hooaja lõpetas Juunioride MM Rootsis Piteås. Hooaja põhivõistlus. Kavas oli tavarada, sprint, lühirada ja teade. Pikal tavarajal(1h40min) tegin hea soorituse ja olin 18. Sprint ja lühirada läksid kehvemalt. Teates olid suured lootused ning ma tegin oma vahetuses ka väga hea sõidu. Teiste sõidud aga ei olnud nii head ning lõpuks olime seitsmendad.

Peale talve lõppu sai paar nädalat kergemalt võetud ning nüüd olen taas treeninglainel. Hooaja avastardi teen homme Soomes Kevätyön Viesti võistlusel.

Kaanepilt on tehtud 2017. aasta SO noorte EM-i sprindi autasustamisel. Tookord jäi medalist lahutama vaid üks sekund.

Categories: Määratlemata

0 Comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga